Skip to main content Skip to footer

Bæredygtighed

Vi ønsker at give vores gæster et behageligt ophold og samtidig bidrage til et bedre miljø og gøre ting mere bæredygtigt. Derfor gør vi os løbende overvejelser om, hvordan vi arbejder i den rigtige retning.

Affaldssortering

Et af tiltagene er, at vi giver gæsterne mulighed for at bidrage til affaldssortering med en spand til restaffald på værelserne og sorteringsstationer på gangene til det øvrige affald. På denne måde hjælper vi alle med at minimere affaldsmængden.
I hotellet - herunder køkkenet - sorterer vi grundigt i pap/papir, plast/mælkekartoner, glas, metal, restaffald, bioaffald, batterier og tekstil, som alt genanvendes til nye formål. Det tager tid at sortere, men det er vigtigt for vores verden.

Leverandører og madspild

På morgenbuffeten har vi valgt små serveringsfade, som fyldes op løbende for at minimere madspild. Vi har kun én fødevareleverandør og handler i øvrigt lokalt i så vid udstrækning, det lader sig gøre. 
Derudover er vi selvforsynende af de blomster, der pynter på hotellet fra det spæde forår til langt ind i efteråret.

Rengøring

Som gæst har man mulighed for at fravælge rengøring under opholdet og herved skåne miljøet ved vand- og strømbesparelser, ligesom brugen af rengøringsmidler og klude reduceres. 
Hos os, som på de fleste andre hoteller, skiftes håndklæderne, såfremt gæsterne lader dem ligge på gulvet. Hænger de på krogen, betyder det, at man ønsker at bruge dem en dag mere.

Elis, som leverer og vasker vores sengelinned og håndklæder, benytter bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger og svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. Derudover er de CSR-certificeret.

LED belysning overalt

Overalt er det LED pærer, der sørger for læse- orienterings- og hyggelys. På værelserne ligger der en kærlig reminder til gæsterne om at huske at slukke for lyset …. Og det er I rigtig gode til.

Reparation og vedligehold

Vi gør en dyd ud af at vedligeholde og reparere interiøret fremfor ”køb og smid væk”. Vores dygtige pedel har med lidt snilde givet mange beskadigede møbler og maskiner nyt liv.
Gæsterne får stadig gode gammeldags nøgler udleveret til værelserne, som bruges igen og igen i mange mange år. De virker hver gang!

Cykelleje

På hotellet er det muligt at leje 2 cykler til at komme rundt i Sønderborg og omegn.